Resetiraj lozinku

Previous
Next

Hrana i vina Istre

Ako volite odmor uz dobru hranu i vrhunsko vino, za Vas smo pripremili gurmanski doživljaj. Na Vama je samo da odaberete datum putovanja i prepustite se čarima okusa Istre

Highlights

• Degustacija vina nagrađivanih vinara

• Degustacija jednog od najboljih extra djevičannskih ulja na svijetu

• Posjet proizvođaču orginalnog Istarskog pršuta

• Razgled pitoresnih Istarskih mjesta

• Lov na tartufe

• Posjet uzgajalištu školjaka

Trajanje ture: 3 dana

Broj osoba: 15- 30

Napomena: Svaka tura može biti “Tailor made” te trajati duže ili kraće

Dan 1.

Turu započinjemo posjetom tartufa i razgledom slikovitog Motovuna.

Motovun, mali gradić smješten na brežuljku u središnjoj Istri, po mnogima jedan od najljepših i najočuvanijih srednjovjekovnih gradova u Istri, a i šire. Motovun je okružen šumom poznatoj po legendi diva “Veli Jože” i tartufima, vrlo specifičnom i aromatičnom gljivom.

Svaki detalj priče o tartufima je zanimljiv: Lokacija, psi – lovci i naravno, izvrstan okus. Nakon degustacije tartufa domaćini će Vas odvesti u lov na ovu izvrsnu deliciju.

 Ručati ćete u restoranu jedne od najljepših Istarskih vinarija.

Izvrstan Istarski restoran sa domaćom kuhinjom temeljenoj na tradiciji regije sa detaljima moderne gastronomije i lokalno uzgojenim namirnicama. Poslije ručka iskusni stručnjak  će vas odvesti u razgledavanje podruma i pomoći vam da doživite pravi okus istarskih vina.

Smješteni ste u Hotelu 4*. Hotel se nalazi na prekrasnoj plaži udaljen 10 minuta hoda od centra Novigrada. Slobodno popodne iskoristite za šetnju uz more ili relaksaciju  u wellness centru. 

Navečer ćemo iznenaditi vaše nepce  lokalnim specijalitetima izvrsnog hotelskog restorana. 

Dan 2.

Posjet masliniku i uljari – Degustirati ćete ulje  jednog od nagrađenih hrvatskih proizvođača maslinovog ulja koje je prepoznato kao jedno od TOP 15 maslinovih ulja na svijetu Flos Olei, talijanske “Biblije” za proizvođače maslinovog ulja.

Nakon degustacije ulja i čaše finog lokalnog vina odlazimo u Grožnjan poznat kao grad umjetnika. Već od svibnja postaje živopisna kulturna oaza u kojoj možete prisustvovati čestim koncertima klasične glazbe, jazz-festivalu, slikarskoj manifestaciji i brojnim izložbama.

Ručak vas očekuje u prekrasnom restoranu sa pogledom na Momjan i okolne vinograde  vrhunskog vinara čija ćemo vina degustirati uz jela, a nakon ručka i posjetiti njegov podrum. Posebnost  jela ovog restorana je u svježim sastojcima, ubranih iz netaknute prirode, uzgojeni u vlastitom vrtu ili odabranih od lokalnih uzgajivača. 

Dan 3.

 Posjet Limskom kanalu i uzgajalištu školjaka.

Nije važno jeste li ljubitelji prirode, strastveni gastronom ili obožavatelj tajanstvenih povijesnih priča,  Limski kanal je pravo mjesto za vaše uživanje u Istri.

Iako ga mnogi nazivaju fjordom, Limski kanal zapravo je potopljeni krški kanjon. Nekoć je impozantni morski zaljev bio dolina kojom je tekla rijeka Pazinčica, ulijevajući se u more. Burna geološka prošlost učinila je svoje – u dolinu je prodrlo more i potpuno izmijenilo krajolik. Zbog mnogih podmorskih izvora, more je ovdje smanjene slanosti i izuzetno bogato planktonom. Limski je kanal zbog toga vrlo pogodan za uzgoj riba i školjaka. 

Nakon uživanja u prirodi  okrijepit ćete se svježim morskim plodova u jednom od restorana u Limskom kanalu.

Ovako siti, spremni ste za posjet jednom od hrvatskih najpoznatijih vinara.

Posjet vinskom podrumu jednog od najnagrađivanijih hrvatskih vinara: Iskusni stručnjaci vode Vas u stručan obilazak podruma  te vam pomažu da doživite pravi okus istarskih vina poznatih i u svijetu.

Nakon dobroga vina idemo u posjet Pršutani na jedno obiteljsko poloprivredno gospodarstvo gdje pršut nije samo pršut… 

Istarski pršut je apsolutno autohtoni proizvod i nigdje u svijetu, pršut se ne proizvodi na način kako se to radi u Istri. Na ovom obiteljsko poljoprivrednom gospodarstvu osim pršuta proizvode se i ombolo, (zarebnjak), domaće kobasice, panceta, ošokolo (suha vratina) i domaća slanina. Ljubazni domaćini dočekat će Vas s aperitivom  te uz degustaciju suhomesnatih proizvoda i maslinovog ulja poslušajte priču o  proizvodnji Istarskog pršuta.

Tura uključuje.

– Prijevoz

– Smještaj sa polupansionom

– Tri ručka u retsoranima sa tradicionalnom Istarskom kuhinjom

– Profesionalni vodič sa znanjem engleskog jezika

– Ulaznice za sve atrakcije

– Degustacije vina, maslinovih ulja, Istarskog pršuta i tartufa

Napomena: Za goste koji dolaze u Zagreb dan prije polaska moguće je organizirati smještaj i večeru te drugo jutro razgled Zagreba (tematska tura wine, beer, gastro). Razgledu grada mogu se pridružiti i gosti koji stižu u Zagreb ujutro na dan polaska. Prema potrebi prije polaska možemo organizirati ručak sa tradicionalnim jelovnikom Zagreba.

Također, svaka tura može biti “Tailor made” te trajati duže ili kraće.

Cijena ovisi o veličini grupe, datumu polaska, finalnog plana puta i stupnju komfora

Kontaktirajte nas!

Jedan klik ste od kontakta s nama!