Resetiraj lozinku

Previous
Next

Radionica istarske kuhinje

Interaktivni, kreativni i zabavni način za istraživanje istarske kuhinje

Istarska kuhinja prožeta je utjecajem različitih povijesnih i kulturnih tradicija koje su se ispreplele na tom području tijekom burne istarske prošlosti, uz samoniklo bilje, plodove i začine koje koristi nudi nam pravo bogatstvo okusa. Na meniju se često mogu naći domaći istarski pršut i ovčji sir, ručno izrađene razne tjestenine, te veliki izbor mesnih i ribljih jela.

Aktivnosti:

 

 • razgled  Pule, grada koji postoji tri tisuće godina.

 • radionica kuhanja (4 slijeda jela)

 • kulinarsko natjecanje – 2 tima, 3 slijeda jela,  45 min.

 

Trajanje: jednodnevni izlet

 

Broj osoba i cijena*:

  • 35 osoba; Cijena na upit

 

*U slučaju manjeg broja putnika agencija ima pravo na promjenu cijene ili otkazivanje putovanja
*HEDONIA EXPERIENCE d.o.o. nije u sustavu PDV-a, PDV nije obračunat temeljem čl. 90 st.1 i st.2
Zakona o PDV-u.


Plan puta

7:00 sati –  Polazak za Istru

 

11:00 sati – Razgled Pule sa profesionalnim vodičem

 

U šetnji Pulom na svakom koraku možete osjetiti duh Rimljana, Mlečana, Franaka i Austrougarskog carstva. U gradu muzeju otkrit ćete brojne arhitektonski i povijesno značajne spomenike sačuvane iz prošlih vremena.

 

Vaš će vas vodič odvesti do jednog od najbolje sačuvanih rimskih amfiteatara. Pulska Arena je najljepša pozornica na svijetu u kojoj se tijekom ljeta pod zvijezdama izvode mnogi koncerti i festivali.

 

Nastavljate potragu za tri tisućljetnom prošlošću Pule koja je vidljiva na svakom koraku u staroj jezgri grada. Posjetit ćete Slavoluk Sergijevaca, Augustov hram, Herkulova vrata i mnoge druge spomenike bogate pulske baštine.

 

13:00 sati – Radionica istarske kuhinje

Zavežite pregaču i zasučite rukave! Naš kuhar će Vas naučiti skuhati ukusna istarska jela. 

Skuhat ćete  4 slijeda jela, uživati u druženju, razmjeni iskustava i pritom se dobro zabaviti.

 

Skuhat ćete:

1. Hladno morsko predjelo

2. Izraditi istarsku tjesteninu i skuhati “šugo” sa sezonskim namirnicama

3. Moderno istarsko riblje toplo predjelo

4. Glavno jelo 

 

Nakon što svladate vještinu kuhanja testirat ćete stečenu vještinu u kulinarskom natjecanju.  Grupu ćemo podijeliti u dva tima. Zadatak svakog tima bit će priprema 3 slijeda jela.  Od odabira i pripreme namirnica za kuhanje do serviranja gotovih jela tim će imati 45 minuta. Odabrani žiri ocjenjivati će kreativnost, dekoraciju i ukus!

 

18:00 sati – Polazak za Zagreb; Očekivano vrijeme dolaska u Zagreb oko 22:00 sata

 

Radionica uključuje:

  • piće dobrodošlice 

  • pregaču

  • sezonski menu sa 4 sljeda

  • vodstvo iskusnog kuhara

  • uz svaki slijed spariti ćemo odgovarajuće vino, pivo ili koktel

 

Uključeno u cijenu:

  • prijevoz od mjesta polaska do destinacije

  • pratitelj puta i licencirani turistički vodič za Pulu 

  • ulaznice za Amfiteatar i Kaštel

  • radionica kuhanja

 

 

Izlet nije prikladan za:

  • osobe s poteškoćama u hodanju i osobe u invalidskim kolicima

 

Napomena:

 

  • izlet uključuje umjerenu količinu hodanja (razgled grada) i stajanja (u kuhinji)

  • preporučuje se udobna obuća i odjeća

Contact us

You're one flip away from contacting us