Resetiraj lozinku

Previous
Next

Istarska maslinova ulja i mnogo više

Ako volite odmor uz dobru hranu, maslinovo ulje i vrhunsko vino, za Vas smo pripremili gurmanski doživljaj. Na Vama je samo da odaberete datum putovanja i prepustite se čarima okusa Istre

Highlights

• Degustacija vina nagrađivanih vinara

• Degustacija jednih od najboljih extra djevičanskih ulja na svijetu

• Posjet uzgajalištu riba i školjaka

• Posjet proizvođaču originalnog Istarskog pršuta

• Razgled pitoresnih Istarskih mjesta

Trajanje ture: 3 dana

Broj osoba: 15- 30

Napomena: Svaka tura može biti “Tailor made” te trajati duže ili kraće

 

 

Itinerer

Dan 1.

Istarsku turu započinjemo degustacijom tartufa i razgledom pitoresknih gradića Motovuna i Grožnjana. 

Motovun, mali gradić smješten na brežuljku u središnjoj Istri, po mnogima jedan od najljepših i najočuvanijih srednjovjekovnih gradova u Istri, a i šire. Motovun je okružen šumom poznatoj po legendi diva “Veli Jože” i tartufima, vrlo specifičnom i aromatičnom gljivom.

Svaki detalj priče o tartufima je zanimljiv: Lokacija, psi – lovci i naravno, izvrstan okus. Ovaj put nećete trebati u lov da bi degustirali ovaj afrodizijak, prepustite se uživanju u okusu i priči.

Grožnjan je poznat kao grad umjetnika, okružen zelenim brežuljcima i čarobnom bijelom zemljom, obavezno je odredište za sve one koji žele otkriti dragulj Istre. Od svibnja u Grožnjanu možete prisustvovati čestim koncertima klasične glazbe, jazz-festivalu, slikarskoj manifestaciji i brojnim izložbama.

Očekuje vas ručak u prekrasnom restoranu sa pogledom na Momjan i okolne vinograde  vrhunskog vinara čija ćemo vina degustirati uz jela, a nakon ručka i posjetiti njegov podrum. Posebnost  jela ovog restorana je u svježim sastojcima, ubranih iz netaknute prirode, uzgojeni u vlastitom vrtu ili odabranih od lokalnih uzgajivača. 

Smješteni ste  na jednom  od najljepših imanja na Mediteranu. Imanje je izniman luksuzni Wine hotel s izvanrednim restoranom, te vlastitim vrhunskim i svjetski poznatim nagrađivanim vinima i maslinovim uljima. 

Večera u njihovom restoranu omogućit će vam da fino podesite vaše gastro iskustvo – od hrane za koju ćete se odlučiti i pripadajućeg vina, do monosortnih maslinovih ulja, svako svojega specifičnog okusa, koja će divno pratiti vaša jela.

 

Dan 2.

Razgled Pule i posjet kući maslinovog ulja.  

Pula je grad koji je još od davnina imao veliku važnost. Njena povijest stara je oko 3.000 godina. Danas njeni spomenici kulture govore o burnoj prošlosti. Posjetiti ćemo Pulske antičke spomenike: Arena, slavoluk Sergijevaca, Augustov hram I mnoge druge. Upravo ti spomenici su kroz stoljeća bili inspiracija mnogim umjetnicima i graditeljima .

U Kući istarskog maslinovog ulja imati ćete degustacije kroz koje vas vodi educirana osoba. Naučiti ćete kako pravilno kušati, na koje mirise i okuse obratiti pažnju, kako prepoznati vrhunsko ekstra djevičansko maslinovo ulje i kako ga razlikovati od industrijskih maslinovih ulja. Imati ćete prilike kušati niz ulja od naših vrhunskih istarskih maslinara te isprobati ulja različitih sorti i različitih jačina.

Ručati ćete u autohtonom Istarskom restoranu. Pripremili smo Vam lokalne specijalitete začinjene izvrsnim ekstra djevičanskim maslinovim uljem.

 Posjet proizvodnji najboljeg hrvatskog maslinovog ulja: 

Istarsko maslinovo ulje se dobiva preradom maslina iz vlastitih maslinika. Masline se beru ručno i prerađuju se unutar 24 sata čime se osiguravaju osnove za vrhunsku kvalitetu Istarskog maslinovog ulja koje je prepoznato i cijenjeno širom svijeta. Nakon razgledavanja maslinika, odlaska u kušaonicu te vođenu degustaciju maslinovog ulja uz sir i skutu posjet proizvodnji završit ćemo uz kratku priču o maslinarstvu Istre i Vodnjanštine.

Nakon Vodnjana, vaše sljedeće odredište je Rovinj, nekada malo ribarsko mjesto, danas jedan od najpoznatijih turističkih gradova u Europi.

Rovinj je mali gradić na zapadnoj obali istarskog poluotoka. Mnogi ga smatraju jednim od najromantičnijih gradova na Mediteranu. Nekad davno, Rovinj je bio otok zaštićen sa visokim kamenim zidinama. Zbijene, šarene kuće, uske uličice i mali trgovi koje čuva barokna crkva Sv. Eufemije. Sa njenog tornja visokog 60 metara prostire se jedan od najljepših pogleda u regiji. 

Navečer ćemo iznenaditi vaše nepce  lokalnim specijalitetima izvrsnog hotelskog restorana. 

 

Dan 3.

Posjet Limskom kanalu i uzgajalištu školjaka.

Nije važno jeste li ljubitelji prirode, strastveni gastronom ili obožavatelj tajanstvenih povijesnih priča,  Limski kanal je pravo mjesto za vaše uživanje u Istri.

Iako ga mnogi nazivaju fjordom, Limski kanal zapravo je potopljeni krški kanjon. Nekoć je impozantni morski zaljev bio dolina kojom je tekla rijeka Pazinčica, ulijevajući se u more. Burna geološka prošlost učinila je svoje – u dolinu je prodrlo more i potpuno izmijenilo krajolik. Zbog mnogih podmorskih izvora, more je ovdje smanjene slanosti i izuzetno bogato planktonom. Limski je kanal zbog toga vrlo pogodan za uzgoj riba i školjaka. 

Nakon uživanja u prirodi  okrijepit ćete se svježim morskim plodova u jednom od restorana u Limskom kanalu.

Ovako siti, spremni ste za posjet jednom od hrvatskih najpoznatijih vinara.

Posjet vinskom podrumu jednog od najnagrađivanijih hrvatskih vinara: Iskusni stručnjaci vode Vas u stručan obilazak podruma  te vam pomažu da doživite pravi okus istarskih vina poznatih i u svijetu.

Nakon dobroga vina idemo u posjet Pršutani na jedno obiteljsko poloprivredno gospodarstvo gdje pršut nije samo pršut… 

Istarski pršut je apsolutno autohtoni proizvod i nigdje u svijetu, pršut se ne proizvodi na način kako se to radi u Istri. Na ovom obiteljsko poljoprivrednom gospodarstvu osim pršuta proizvode se i ombolo, (zarebnjak), domaće kobasice, panceta, ošokolo (suha vratina) i domaća slanina. Ljubazni domaćini dočekat će Vas s aperitivom  te uz degustaciju suhomesnatih proizvoda i maslinovog ulja poslušajte priču o  proizvodnji Istarskog pršuta.

Tura uključuje:

– Prijevoz

– Smještaj sa polupansionom

– Tri ručka u restoranima sa tradicionalnom Istarskom kuhinjom

– Profesionalni vodič sa znanjem engleskog jezika

– Ulaznice za sve atrakcije

– Degustacije vina, maslinovih ulja, Istarskog pršuta i tartufa

 

Napomena:  Za goste koji dolaze u Zagreb dan prije polaska moguće je organizirati smještaj i večeru te drugo jutro razgled Zagreba (tematska tura wine, beer, gastro). Razgledu grada mogu se pridružiti i gosti koji stižu u Zagreb ujutro na dan polaska. Prema potrebi prije polaska možemo organizirati ručak sa tradicionalnim jelovnikom Zagreba.

Također, svaka tura može biti “Tailor made” te trajati duže ili kraće. 

Cijena ovisi o veličini grupe, datumu polaska, finalnog plana puta i stupnju komfora.

 

 

Kontaktirajte nas!

Jedan klik ste od kontakta s nama!